Vector  | Hajduk Veljkova 11 | Novi Sad | 021/540-347 | Radno vreme: 08-20h, subotom 09-15h
Vector Kids | SPENS | Novi Sad | 021/301-2001 | Radno vreme: 10-20h, subotom 10-15h
  • 1.jpg
  • 2.JPG
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • Fiore-bez-1903x690.jpg
  • Fiore-rozi-1903x690.jpg
  • Fiore-zeleni-1903x690.jpg

Opšti uslovi

Poštovani,

Uslovima korišćenja definisana su pravila pri kupovini koja obezbeđuju kvalitet naše usluge i zadovoljstvo kupaca.

Molimo Vas da ih pročitate pre kupovine proizvoda.

Opšti uslovi

Obrasci

Obrazac za odustanak ugovora na daljinu u roku od 14 dana

REKLAMACIONI LIST

Primerak ugovora o kupovini robe na daljinu 

Tipovi bicikala - koji bicikl je za mene?

Kako odabrati tip bickla, koji bicikl je za mene?

Pre nego što kupite bicikl treba da postavite sebi dva pitanja - kako ću koristiti ovaj bicikl i gde ću koristiti ovaj bicikl. Kad jednom odredite gde ćete najčešće voziti bicikl, bolje ćete razumeti koji tip bicikla vam odgovara. Razni tipovi bicikala ispunjavaju različite zahteve u pogledu terena po kome se vozi, brzine vožnje, udobnosti itd.

 

Tipovi bicikala

Planinski / terenski bicikli (Mountain Bikes - MTB)

Predviđeni za: neravne terene, vožnju po prirodi

Planinski bicikli su napravljeni da izdrže vožnju po neravnim terenima, brdima i vožnju u težim uslovima van puta. Imaju jake ramove, često ojačane - duple felne, amortizere i dobre kočnice. Ramovi su od širih, jačih cevi, gume su široke sa odgovarajućim profilom, volan/korman bicikla pretežno ravan. Gotovo svaki planinski bicikl ima više brzina. Niže brzine služe za lakši uspon uzbrdo, vožnju po blatu i pesku. Kočnice su jake i prostor između gume i kočnice je veći kako bi blato i ostali otpad lakše prolazilo i ne bi zaglavljivalo točak prio vožnji. Mnogi planinski bicikli imaju prednje ogibljenje - amortizer na viljušci za udobniju vožnju. Sve češće se koriste i zadnji amortizeri na planinskim biciklima. Ogibljenje - amortizeri bicikla pružaju udobnost u vožnji bez vibracija i "poskakivanja" bicikla. Bicikli sa punim ogibljenjem - prednji i zadnji amortizer služe za iskusne vozače koji često voze po neravnim terneima i ekstremnim uslovima.


Bicikli za puteve / drumove, trkački bicikli

Predviđeni za: vožnju po betonu, putu,  fitnes / vežbu, vožnju na veće razdaljine

Bicikli za puteve, trkački bicikli se koriste za vožnju po ravnim terenima, putevima ili drumovima, biciklističkim stazama. Za ove bicikle se najčešće opredeljuju osobe koje od bicikla očekuju dobru vežbu, koji se profesionalno bave biciklizmom, voze često i prelaze velike daljine. Ovi bicikli su napravljeni za velike brzine i velike razdaljine odnosno duge vožnje. Odlikuju ih tanke gume visokog pritiska, lagani ramovi i konstrukcija, spušteni volan / korman. Obično se voze u nagnutom položaju tela, nisu predviđeni za prevoz tereta, nisu predviđeni za vožnju po neravnim terenima.

 

Ciklokros / kros bicikli

Najčešće se koriste za kros trke. Slični planinskim biciklovima, napravljeni su tako da lako savladaju vožnju po neravnim terenima. Obično su lakši i nešto manji od planinskih bicikala kako bi se u toku trke mogli nositi na ramenu kad je to neophodno. Gornja cev rama je često pljosnata radi lakšeg nošenja na ramenu. Gume su široke za bolje svaladavanje neravnih terena, peska i blata. Kočnice bicikl su obično V-kočnioce ili disk kočnice. Uvek opremljeni sa više brzina.

 

Hibridni bicikli

Predviđeni za: rekreativnu, neobaveznu vožnju po relativno ravnim terenima, stazama, putevima.

Hibridni bicikli predstavljaju sintezu planinskih i trkačkih bicikala. Ponašaju se dobro u težim uslovima u prirodi a dovoljno su lagani i brzi kao trkački bicikli. Idealni za kraće distance, vožnju po gradu, rekreaciju i vežbu. Najčešće opremljeni sa više brzina, lagani ram, voze se u poluuspravnom položaju, točkovi su nešto širi od gradskih ili trkačkih bicikala. Volani su obično ravni, točkovi najčešće veličine 26", 28" ili 700C.


Gradski, rekreativni bicikli

Predviđeni za: rekreativnu, neobaveznu vožnju po relativno ravnim terenima, stazama, putevima, biciklističkim stazama - vožnju po gradu.

Odlikuju ih veći točkovi - 26", 28" ili 700C, nešto tanje gume od planinskih bicikala, dodatna oprema - svetla, blatobrani, paktreger i korpa za prevoz namirnica.  Voze se u uspravnom položaju. Korman je obično blago zakrivljen. Sedišta su šira i mekša. Kočnice cu najčešće V, potkovice ili kontra kočnice u glavi zadnjeg točka. Brzine nisu obavezne.

 

Kruzeri / krstarice (cruiser)

Predviđeni za: rekreativnu, neobaveznu vožnju po putevima, biciklističkim stazama - vožnju po gradu.

Bickli sa širokim gumama i karakterističnim ramom. Imaju široka sedišta i voze se u uspravnom položaju. Kormani su blago zakrivljeni, ramovi podsećaju na klasične bicikle koji su se nekad koristili. Konstrukcija ramova je masivna i teška.


BMX bicikli

Predviđeni za: skokove, trikove, vratolomije, vožnju po poligonu.

BMX bicikli su predviđeni za vožnju po poligonima i parkovima sa mnogo prepreka. Ram i točkovi su mali i pogodni za izvođenje trikova i skokova. Nemaju brzine, na točkovima imaju montirane pegove - dodatne nožice.

Prijava i registracija

Korpa

0
Korpa
U Vašoj korpi nema proizvoda.
Upotreba kolačića

Internet prezentacija (web sajt) www.vector-bikes.com koristi kolačiće (cookies) koji ne sadrže podatke o ličnosti i služe za optimizaciju funkcionalnosti sajta. Korišćenjem web sajta saglasni ste kao posetilac sa korišćenjem navedenih kolačića. Ukoliko odbijete korišćenje kolačića, neke funkcije sajta mogu biti nedostupne.